Huaiyang County Experimental Kindergarten

Huaiyang County Experimental Kindergarten, established at the beginning of the People's Republic of China, was one of the earliest county-owned kindergartens. However, its old-style architectural structure and rigid spatial layout, characterized by a monotonous corridor-style design and limited activity paths, resulted in outdated facilities and a lack of distinctiveness. In response to this, the kindergarten is undergoing a revitalization, embracing modernization and enhancements.
 

Upgraded Hallway-style Hall:

Kindergarten Design
Kindergarten Design

The hallway has been revitalized with the addition of wave-shaped wooden seats and wall-mounted children's slides on both sides. These enhancements enrich the functionality and create a multi-layered spatial experience within the hall. The primary color scheme predominantly features soft shades of pink, complemented by light wood textures, fostering a warm and welcoming entrance environment.
 

Design of Corridor Staircases:

Kindergarten Design

The corridor staircase area showcases a harmonious blend of soft green and natural wood tones, creating an inherently comfortable atmosphere. Various plant motifs adorn the corridor, while the walls feature perforated panels, cork boards, and Lego walls, providing teachers and children with opportunities for creative activities.
 

Functional Layout of Indoor Spaces:

Kindergarten Design
Kindergarten Design
Kindergarten Design
Kindergarten Design

The design of various classrooms and functional rooms maintains a high level of consistency with the overall style of the kindergarten while distinguishing themselves in terms of functionality. Cabinets, ceiling lights, and wall designs vary, infusing each space with elements of playfulness and innocence, offering children diverse and stimulating environmental experiences.

Project Name
Huaiyang County Experimental Kindergarten
Project Type
Kindergarten Design
Design Team
Xi Yuan Kindergarten Design Research Institute